top of page

Rita en Yves, de oprichters van de keten, leggen al meer dan dertig jaar hun hart en ziel in speciaalzaken voor dierenvoeding en -toebehoren.

Op dit moment gebruiken 33 winkels in Wallonië, in Vlaanderen en Brussel met trots de handelsnaam 'Poils et Plumes'.


Elk verkooppunt beschikt over een dynamisch en deskundig team, dat je met raad en daad bijstaat en je een ruim aanbod aan artikelen en een gevarieerd assortiment van kwaliteitsvoeding biedt, om zo goed mogelijk te beantwoorden aan je specifieke eisen.


Elk personeelslid van Poils et Plumes is oprecht begaan met de band tussen jou en je huisdieren en kan je op die manier met respect, knowhow en passie verder helpen.

Alle medewerkers volgen talrijke opleidingen om hun kennis en competenties te verbeteren.

Bovendien wil de keten je het beste bieden van wat er op de markt te verkrijgen valt. Daarom bezoeken de managers van Poils et Plumes samen met de winkelverantwoordelijken elk jaar de internationale beurzen.

Onze dierenwinkels zijn ten slotte erkend door het ministerie van Landbouw, omdat we belang hechten aan het welzijn van elke kleine gast die bij ons verblijft.

Wie zijn wij ? 

Qui sommes-nous ?

Onze waarden

Panneau Valeur NL 1.jpg

Het hart van de keten Poils et Plumes slaat al meer dan dertig jaar op het ritme van zijn belangrijkste waarde: respect.


Deze waarde geldt voor iedereen die bij onze winkels betrokken is (dieren, klanten, werknemers, leveranciers ...). Ze staat centraal in de vier belangrijkste pijlers en vertaalt zich in verschillende competenties.

De typische structuur van Poils et Plumes zoals die hierboven is afgebeeld, toont de ware betekenis van onze commerciële onderneming.

 

  • Verbondenheid: alle medewerkers van Poils et Plumes zijn oprecht begaan met de relatie tussen mens en dier. Door te luisteren, beschikbaar te zijn en hun kennis en tips te delen, willen ze dat je winkelervaring bij Poils et Plumes vooral een positieve belevenis is.

 

  • Betrouwbaarheid: al onze medewerkers van Poils et Plumes hebben een passie voor dieren en volgen tal van opleidingen. De tips die ze geven, zijn in de eerste plaats gebaseerd op het dierenwelzijn. Ze doen er echt alles aan om je goed te verwelkomen in de winkel en om in te spelen op je noden, door middel van een loyaal en open gesprek.

 

  • Deskundigheid: al onze medewerkers van Poils et Plumes streven ernaar om professioneel aan je eisen te voldoen. Ze staan hun klanten graag bij met raad, door hun kennis en ervaring op het vlak van huisdieren te delen. Zo geven ze je een nauwkeurig antwoord op vragen over de kwaliteit, de duurzaamheid en het gebruik van een product.

 

  • En dan is er nog de passie: al onze medewerkers van Poils et Plumes zijn echte dierenliefhebbers. Hun motivatie en engagement zijn bepalend voor de klantervaring die Poils et Plumes biedt! Ze nemen altijd de tijd om de oplossing te vinden die het best past bij jouw dier.

 

Daarnaast wordt je viervoeter altijd met een grote glimlach verwelkomd, want hun advies gaat nog een stapje verder. Door het dier te ontmoeten, kunnen ze je specifieke verwachtingen beter begrijpen, wat het comfort en plezier van je dier ten goede komt.

 

En dat allemaal omdat we gek zijn op dieren!

Valeurs
bottom of page